Code Oranje - Sherry Cask | Whisky Finish

22 juni 2017 | Door d'Ooijevaer (Bron: Facebook)

Beste bierliefhebber,

Een jaar lang sloot hij zich op, onze eigenzinnige d'Ooijevaer. Op retraîte. 'Rust roest' luidt het gezegde. Echter, zodra je met bier en hout te maken hebt wordt het 'Rust rijpt'.

Kortom, er is weer een vatgerijpte Code Oranje! De tweede in een lange reeks Barrel Aged bieren van d'Ooijevaer betreft een Sherry vatgerijpte versie.

En ik heb d’Ooijevaer al horen fluisteren dat er nog meer in het vat zit…

Naast deze versie zal er regelmatig een Barrel Aged Code Oranje op de markt verschijnen.

Code Oranje - Tullibardine Barrel Aged

27 jan 2017 | Door d'Ooijevaer (Bron: Facebook)

Beste bierliefhebber,

Zoals door de geschiedenis heen al vaker is gebleken, laat na een rustige periode d’Ooijevaer weer van zich horen. En de toon waarmee hij zich ditmaal uit, verklaart direct de periode van relatieve rust. In het diepste geheim, in de duistere krochten van ons geliefde stadje, werkte niemand minder dan d’Ooijevaer zelf aan de verrijking van het aan hem opgedragen bier.

Lees verder

Gennep op de bierkaart met d'Ooijevaer Code Oranje

deheeren5 dec 2015 | Door Journalist Frans Thonen (Bron: Facebook)

Het lekkerste biertje van Gennep en omstreken brouwen! Dat is de drijfveer van zes Gennepenaren die al ruim drie jaar in de brouwketel roeren en met ingrediënten in de weer zijn voor juist dat ene speciale brouwsel. Onlangs verrasten zij bij topslijter Rob Takken in de Gennepse Zandstraat bierdrinkend Noord Limburg met hun eerste ‘grootschalig’ gebrouwen speciaal biertje. d’Ooijevaer Code Oranje heet hun donkerbruine wat zoetig gerstenat dat zowel op fles als op fust verkrijgbaar is.

Lees meer

Code Oranje: door Gennep raast d'Ooijevaersbier

De heeren in de kelder van brouwer Vincent Jansen28 nov 2015 | Door Nanne Nicolasen (Bron: De Gelderlander)

Ook Gennep heeft nu zijn eigen bier. Het begon provisorisch in een kelder, maar wordt nu gebrouwen met geavanceerde software.

Het is code oranje in Gennep. Het bier Code Oranje van brouwerij d’Ooijevaer uit het Noord-Limburgse stadje is namelijk behoorlijk populair. De eerste ‘batch’, de eerste lichting van 1.000 liter bier, is al bijna uitverkocht, terwijl zaterdag de officiële presentatie pas plaatsvindt. „Twee derde van de eerste batch Code Oranje werd in een week tijd al verkocht, dus het gaat vrij hard”, vertelt Stephan Könings namens de vriendengroep van zes mannen die d’Ooijevaer oprichtten.

Lees verder

In den beginne

Filteren

Het filteren van de Maisch

Posted by d'Ooijevaer on zaterdag 9 maart 2013

Hoe het ooit begon! Een verslag van onze allereerste brouw:

Vrijdag 8 maart 2013

Om 20:47 raakt de eerste moutkorrel de maalplaten van de moutmolen. Duizenden soortgenoten springen er achteraan. Een goede moutkorrel staat nooit alleen in z'n laatste momenten. En zo hoort 't ook. Gemalen en gekneusd liggen ze drie kwartier later in de tummy tub, afgedekt, veilig achter slot en grendel zodat voorkomen wordt dat 'n dikke huiskat onze gemalen vriendjes als basis om 'n goede grote boodschap in te begraven beschouwt. Met een lichte bierstage wordt de avond besloten. Het is morgen tenslotte de dag des dagen, een beetje fitheid is wenselijk.

Lees meer